Opplegget blir tilpassa for førskuleborn og opp til 10. klasse.

Om de kjem til oss, eller vi til dykk; vi skreddersyr opplegg for din skule eller barnehage. Alle våre tverrfaglige opplegg er utarbeidd i samarbeid med lærarar og førskulelærarar og dekker læreplanmål i mat- og helse, naturfag og samfunnsfag.

Marin dag på Tueneset gir elevane ei tverrfaglig og erfaringsbasert tilnærming til kyst- og matkulturen vår. Dei følger fisken fra fjord til bord, frå naturtru saltvannsakvarie og våtlaboratorium til matlaging og felles lunsj hjå Klippfiskakademiet. Maten er så langt det let seg gjere lokal, og varierar med sesong og tilgong på råvarer.

Om ikkje skulen/barnehagen kan kome til oss, kjem vi til dykk. Kokken pakkar alt av råvarer og utstyr som f.eks foodprosessor, og legg ut på hjul. Opplegga varer frå 1 – 3 timar. Vi held smaksskule med norske/lokale råvarer, filetèrer fisk og lagar fiskekaker.

Marin dag på Tueneset

Følg fisken frå fjord til bord!

Følg fisken fra fjord til bord og lag din egen lunsj

5 år – 10. klasse
Pris: kr 150,- pr elev (voksne gratis)
Varighet: ca 6 timer

Start dagen nede i Atlanterhavsparken og følg et tilpasset opplegg. 

Elevene får være med bak kulissene i akvariet eller ha en times opplegg med akvarist med disseksjon av torsk på våtlaboratorium.  

Turen går videre opp i andre etasje til Klippfiskakademiet. Se og delta på filetèring av fisk, matlaging på våre velutstyrte kurskjøkken og øv på matlagingsteknikker tilpasset alder. På menyen står bla fiskekaker, klippfiskkaker, råkostsalat, salatbar, hamburgerbrød og bløtkake med bær fra Valldal.  

Vi dekker bord til felles måltid og avslutter dagen på restaurant!

Kokk på hjul – Me kjem til deg!

Me besøker skular og barnehagar i heile Møre og Romsdal!

Smaksskole – hva smaker smaksløken?

5 år – 3. klasse, max gruppestørrelse 12 barn
Pris: kr 1500,- (Gruppe nr to kr 800,-)
Varighet: Ca en time

Bli kjent med smakssansene og konsistens på ulike (lokale) råvarer. Her blir alle sansene satt i sving, og begrepsapparatet utvikles ved at barna smaker, lukter, hører, føler og ser.

Kokken har selvfølgelig med fersk fisk som fileteres og lages til fiskekake. Strengt tatt trenger vi kun et bord med plass til alle rundt, samt tilgang strøm og vann. Barna får være med å telle, veie, måle og lage fiskefarse. Vi avslutter med fiskekake på gaffel, som barna elsker!

Kokkekurs på skolekjøkkenet

4. – 10. trinn, max gruppestørrelse 16 elever
Pris: kr 1500,- (Gruppe nr to kr 1200,-)
Varighet: 3 skoletimer

Vi gir elevene påfyll av kunnskap om mat- og kystkulturen vår og lærer dem hvor fiskekaka kommer fra.
Kokken viser filetering av fersk fisk og hvordan vi lager fiskefarse. Elevene tar over kjøkkenet, og lager mat under kyndig veiledning . Kokken har selvfølgelig med fersk fisk og foodprosessorer.
På menyen står det fiskekaker, kremet råkostsalat, hamburgerbrød og bløtkake.

Kokkekamp

Matkulturen vår før og no For 9. klasse i samarbeid med Restaurant- og Matfag Pris kr 20,- pr elev (Ålesund)

Vi kommer til din skole og gjennomfører 3 timers undervisningsopplegg i samtlige klasser som deltar. Elevene får undervisning om fisk og matkultur, bærekraftig forbruk og utdanningsvalg. De får erfare smaken av Møre og Romsdals matskatter gjennom praktisk inspirasjonskjøkken. Opplegget dekker læreplanmål i mat- og helse, samfunnsfag og kunst- og håndverk.

Vi deler ut en praktisk matlagingsoppgave som alle elevene skal løse, basert på lokale råvarer. Vurderingskriterier og læringsmål følger med.

Opplegget avsluttes med en finale mellom skolene på en lokalmatmesse spesielt tilrettelagt for elevene. På messen får elevene smaksprøver og kjennskap til yrkene bak den matproduksjon- og servering som foregår i fylket vårt. Opplegget er et samarbeid mellom ungdomsskolen og VG1- og 2 Restaurant- og Matfag for å fremme mat- og helsefaget og øke rekrutteringen til kokkeyrket, fiskeri- og landbruksnæringen.

Spør oss! Vi hjelper dere i gang med Kokkekamp i ditt distrikt!

Den Naturlige Skolesekken - DNS

Skoleåret 2015/2016 fikk vi tildelt midler som ekstern aktør i Den naturlige skolesekken http://www.natursekken.no/c2107252/seksjon.html?tid=2102145

Som ekstern aktør i Den naturlige skolesekken har vi i samarbeid med lærere og elever videreutviklet og testet ut ulike undervisningsopplegg både her på Klippfiskakademiet og ute i skolene. Les mer:

http://www.natursekken.no/c2107252/institusjon/vis.html?tid=2121788

Samarbeidspartnerar