Oppskrift til 4 personer

Dette er en rett som serveres gratinert i en form.


Klippfisk

800 g klippfisk ferdig utvannet
Smør og rapsolje til steking

 -  Del opp fisken i posjonstykker
-   Stekes på høy varme i en stekepanne. Pass på at fisken blir stekt og ikke kokt i pannen. Den trenger ikke være gjennomstekt, bare få en bruning på ene siden.
- Legg fisken i en ildfast form

 
Løk og tomatsaus

250 g løk kuttet i skiver
1/2 kinesiske hvitløk finkuttet
1/2 stk chili (etter hvor sterk du ønsker retten)
1 dl olivenolje
80 g spekepølse fra Tind i små terninger
1 boks hakket hermetisk tomat
En neve bladpersille
Salt, pepper, sukker, cayenne

-  Fres løk, hvitløk og hakket chili blank og myk i en kaserolle med olivenoljen på medium varme.
-  Tilsett hermetisk tomat, spekepølsen og bladpersillen og la dette koke i ca 15 min.
-  Smakes til med salt, pepper, sukker, cayennepepper.
-  Helles over fisken i formen

 

Hvitløksmajones
3 eggeplommer
1 ts sennep
1-2 fedd hvitløk finkuttes
1,5 dl soyaolje + 1,5 dl olivenolje
Salt, pepper, hvitvineddik og sitron

- Pisk sammen eggeplommer og hvitløk for hånd eller med en stavmixer. Spe i en tynn stråle med oljeblandingen samtidig som du pisker kraftig.
- Smakes til med salt, pepper, hvitvineddik og sitron
- Fylles i sprøytepose og sprøytes over fisk og løk-tomatsausen 

Potetstappe

800 g potet
75 g smør
Ca. 2 dl melk
2 egg

- Potetene skrelles og kokes uten salt. Mos potetene for hånd og spe med melk og smør til en litt løs konsistens
- Rør inn hele egg, smak til med salt og pepper
- Topp den ildfaste formen med stappen
- Bak formen i 180 °C i ca 20 minutter