Oppskrift til 4 pers 

800 g steinbit
Rapsolje og smør til steking
Salt

 

- Del opp steinbiten i stykker, strø over salt.
- Stek fisken i rapsolje og smør på høy varme i stekepanne. Fisken må ikke være gjennomstekt, det vil den bli i ovnen senere. Når fisken har fått en fin farge legges den i en ildfast form

 

Potetpuré
800 g potet
2 dl melk
50 g smør
2 egg
Salt og pepper

 

- Kokt og skrella potet moses sammen med melk og smør. Tilsett ett og ett egg og rør dette inn i poteten.
- Smak til med salt og pepper
- Juster konsistensen med mere fløte, melk og smør
- Fyll stappen i en sprøytepose og sprøyt den på siden av den ildfaste formen eller rundt kanten

 

Saus til gratinering
50 g smør
50 g mel
3dl fiskekraft (Vann og 1 fiskebuljongterning)
2 dl melk
1 dl fløte
Ca 2 ss hakket persille
Salt og pepper
Sitron

 - Smelt smør i en kjele og rør inn hvetemelet.
-  Spe med fiskekraften og kok opp under omrøring, deretter tilsetter du fløte og melk
- Smak til med persille, salt, pepper og sitron

 

Grønnsaker
1 gulrøtter
1 bunt vårløk

-  Kutt gulrøttene i tynne strimler, og vårløken i tynne ringer
-  Dryss grønnsakene over fisken
-  Hell sausen over fisk og grønnsaker (ikke over potetpuréen)
-  Stekes i ovn på 200 °C i ca 20 min.