Klippfisk

600 g godt utvannet klippfiskrygg

-       Del opp klippfisken i 150 g stykker, en pr person

-       Stekes på den ene siden ved høy varme i stekepanne med rapsolje til den er lys brun/gyllen. Eller du kan grille bitene ute på bålpannen.

-       Bakes ferdig i ovnen rett før servering


Bakte rotgrønnsaker

100 g rødbeter

100 g kålrot

100 g gulrot

100 g søtpotet

Saft fra 1 sitron

Salt

Pepper

Olivenolje

50 g smør

-          Skrell alle grønnsakene og del de opp i små terninger

-          Vend grønnsakene godt inn i olje, salt, pepper, sitron og smør

-          Stekes på 180 grader i 40 minutter

-          Vend rundt på grønnsakene noenganger under stekingen


Sellerirotkrem

500 g sellerirot

2 dl H-melk

2 dl fløte

75 g smør

Salt og pepper

  • skrell selleriroten og del den opp i små biter
  • kok selleriroten i fløte under lokk
  • Når de er ferdig kokte siler du av fløten. Ikke kast den, vi skal bruke den til å justere konsistensen
  • Bruk en stavmixer til å mose selleriroten sammen Tilsett smøret og kjør dette til du får en glatt puré. Tilsett fløten om du øsker den litt tynnere
  • Smak til med salt og pepper
  • Del opp baconet i små terninger
  • Stek det sprøtt i en stekepanne i litt rapsolje og smør

Sprøstekt sideflesk

300 g lettsaltet sideflesk

50 g smør