Oppskrift til 4 pers


Ostekrem
1 dl rømme
20 g ost
salt og pepper
Sitron
- Rømmen varmes forsiktig under stadig omrøring – MÅ ikke koke
Tilsett raspet ost og rør videre til alt er oppløst, og bruk evnt stavmikser!
Smakes til med pepper, sitron og evnt salt Serveres romtemperert!

 

Bakte cherrytomater
1 stk cherrytomat pr pers
Salt,  pepper og  olivenolje
Tomaten deles i to, ta litt olje over og salte/ pepre
Stekes i ovn på 150 grader i ca 6 - 8 min eller til de er litt myke i kantene – sjekk de underveis, temperatur og størrelse varierer

Hval 
ca 50 g hval pr pers.  NB! Må være temperert
1 ss smør
1 ss solsikkeolje
Salt og pepper

- Hvalen saltes og pepres
- Stekes kjapt på bunn og topp på høy varme i en stekepanne med smør og olje. Er hvalbiffen tynn så holder det å steke kun i pannen, men er den stor og tykk må den stekes ferdig i ovnen. Kjernetemperatur på hval er lavere en på annet kjøtt. 42 grader  gir medium minus. 51 gir medium og med 57 grader blir resultatet gjennomstekt  - uten temperaturmåler: Rått kjøtt gir etter, medium litt fastere og godt stekt er fast. – gjennomstekt er egentlig ikke å anbefale.

Vinaigrette til salat
½ dl olje
2 ss vineddik
1 st finkuttet sjalottløk salt

Pepper evnt krydder
En stor håndfull med Ruccola, Rhubarb eller annen salat pr. pers
Alt blandes sammen og smakes til.
Salaten vaskes og tørkes med papir – salat og dressing blandes rett før servering!