Jordskokksuppe
500 g jordskokk
100 g potet
5 dl kyllingkraft
3 dl melk
5 dl fløte
Salt, pepper, sitron
- Skrell jordskokken og poteten og kok dette mørt i kraft, vann melk og fløte.
- Sil av og behold kokevesken
- Kjør jordskokken og poteten sammen på en mixer og hell over kokevesken igjen.
- Om du vil ha en tykkere suppe kan den jevnes med maizena.
- Smak til med salt, pepper og sitron
Stekt isgalt
rapsolje
smør
salt og pepper
- Del opp fisken i 60 g stykker per pers
- Strø over salt på fisken
- Stekes i panne på høy varme med rapsolje og smør
- Pass på å steke fisken kun på en side, den skal ikke gjennomstekes.
- Legges over på brett og stekes ferdig i ovnen rett før servering
Grissini
3 dl mel
1 dl vann
1 ss tørrgjær
½ ts salt
- Bland alt sammen i mixeren og kjøres på middel hastighet i ca 5. min. kan også eltes for hånd.
- Dekk til bollen og hev deigen i ca 15-20. min.
- Trilles ut i lange tynne stenger og legges på bakepapir på brett
- pensles med olivenolje og grovsalt
- stekes på 200 grader i 5-7. min
Tomat og vårløk
1 tomater
1 vårløk i tunne ringer
2 ss pinjekjerner
En neve bladpersille
Olivenolje
Salt og pepper
- lag et lite snitt i bunnen av tomatene og legg de i kokende vann
- når skallet begynner å løsne tar du de opp av vannet og legger de i isvann
- ta av skallet på tomatene, del de i fire og ta ut kjernen. Kutt «tomatkjøttet» i små terninger
- rist pinjekjerner i en tørr panne til de blir gyldene. Strø over litt salt
- bland sammen tomatterningene, vårløk , pinjekjerner, og finkuttet bladpersille
- smak til med olivenolje, salt og pepper
- dette skal brukes som garnity i suppen rett før servering.