Jordskokksuppe

500 g jordskokk
100 g potet
5 dl kyllingkraft
3 dl melk
5 dl fløte

Salt, pepper, sitron

  • Skrell jordskokken og poteten og kok dette mørt i kraft, vann melk og fløte.
  • Sil av og behold kokevesken
  • Kjør jordskokken og poteten sammen på en mixer og hell over kokevesken igjen.
  • Om du vil ha en tykkere suppe kan den jevnes med maizena.
  • Smak til med salt, pepper og sitron

Stekt isgalt

rapsolje

smør

salt og pepper

-          Del opp fisken i 60 g stykker per pers

-          Strø over salt på fisken

-          Stekes i panne på høy varme med rapsolje og smør

-          Pass på å steke fisken kun på en side, den skal ikke gjennomstekes.

-          Legges over på brett og stekes ferdig i ovnen rett før servering

Grissini

3 dl mel

1 dl vann

1 ss tørrgjær

½ ts salt

-          Bland alt sammen i mixeren og kjøres på middel hastighet i ca 5. min. kan også eltes for hånd.

-          Dekk til bollen og hev deigen i ca 15-20. min.

-          Trilles ut i lange tynne stenger og legges på bakepapir på brett

-          pensles med olivenolje og grovsalt

-          stekes på 200 grader i 5-7. min

Tomat og vårløk

1 tomater

1 vårløk i tunne ringer

2 ss pinjekjerner

En neve bladpersille

Olivenolje

Salt og pepper

-          lag et lite snitt i bunnen av tomatene og legg de i kokende vann

-          når skallet begynner å løsne tar du de opp av vannet og legger de i isvann

-          ta av skallet på tomatene, del de i fire og ta ut kjernen. Kutt «tomatkjøttet» i små terninger

-          rist pinjekjerner i en tørr panne til de blir gyldene. Strø over litt salt

-          bland sammen tomatterningene, vårløk , pinjekjerner, og finkuttet bladpersille

-          smak til med olivenolje, salt og pepper

-          dette skal brukes som garnity i suppen rett før servering.