Oppskrift til 4 pers

Klippfiskbollar
0,2 kg mandelpotet
0,2 kg utvannet klippfisk
½ dl god ex virgin olivenolje
1 fedd hvitløk
1 stk eggeplomme
2 stk egg
1 dl brødmel
2 ss hakket bladpersille
Salt
Pepper
½ stk chili om du ønsker ein spicy variant 

- Skrell og kok potetene mjuke.
- Kutt fisken i grove bitar, og trekkes forsiktig i usalta vatn.
- Ha fisken i ein mixar og bruk K-vispen. Kjør den saman med finkutta kvitløk og olivenolje. Tilsett potetane og bland alt saman.
- Tilsett eggeplommene
- Smak til med salt, pepper, cayennepepper, kvitløk og bladpersille (chili om du vil).
- Trilles ut med fuktig hand til små bollar.
- Egg vispes saman, og klippfiskbollane vendes i egga før dei til slutt vendes i brødmjøl og trykkes litt flate.
- Steikes i panne med blanding olivenolje og rapsolje på medium varme til dei er gylne og sprø.
- Kan også frityrsteikes i 180 °C som runde bollar.


Kvitløksmajones

2 stk. eggeplommer
½ ts sennep
1 fedd
2 dl blanding av solsikkeolje og
Salt, pepper, sitron, sukker, kvitvinseddik

- Pisk saman eggeplommer, sennep og veldig finhakka kvitløk
- Begynn å spe veldig sakte med oljeblandinga samtidig som du piskar kraftig. Spe til du får ønska konsistens
- Smak til med salt, pepper, sitron, sukker og kvitvinseddik