Oppskrift til 4 pers

Lammepølse 

400 g Lammekjøtt
130 g svinekjøtt
130 g spekk
130 g oksekjøtt
1 stk finhakka raudlauk 
12 g salt
Chili – mild eller sterk etter ønske
1 ts grovmalt sort pepper Evnt. andre krydder
Fåretarm (kjøpes hjå slaktar)

Det er viktig å holde kjøttet og farsa kald under heile prosessen for å unngå at den sprekk og blir «kort».

- Kjøttet kuttast i grove bitar og blandes med finhakka løk og alt krydderet.
- Kvernes en gang på grov hullskive, og evnt en gang til på finere hullskive for en finere farse.
- Kna farsen med hanskar eller reine hender for å elte til en «deig», og for å fjerne luft og gjøre den litt «seig».
- Fåretarmen legges i lunka vatn for å mjukast opp 10-15 min før bruk og tres på pølsehornet
- Pølsefarsa køyres inn i tarmen, ikkje for stramt. Snurr pølsa rundt for å dele opp i pølser etter kvart som den kjem ut pølsehornet, eller den kan deles i etterkant
- Steikes i panne like før servering. (Kan eventuelt dampes/trekkes litt før steiking)


Rotmos

150 g potet
150 g kålrot
150 g gulrot
150 g søtpotet
150 g sellerirot
50 g smør

- Grønnsakene skrelles, kuttes og kokes godt møre i vann
- Moses for hånd eller kjøres i mixer til grov stappe
- Tilsett smør stappen og smak til med pepper og salt. Eventuelt andre krydder om du ønsker, muskat feks