Oppskrift til 4 pers


Klippfisk
700 g klippfisk
1 ss Solsikkeolje
1 ss smør
Del opp klippfisk i fyrstikkeskestore stykker
Stek klippfisk i en varm panne med olje og smør, og stek kun på en side. La smøret bruse og bli litt brunt i kantene før du legger fiskestykkene i pannen! Bruk mer olje og smør om du trenger det!
Legg over på et brett klar til montering av retten.

Grønnsaker og spekepølse
100 g spekepølse
1 pk vårløk
1 liten fennikel fennikel
50 g soltørket tomat
Solsikke eller rapsolje
Skjær spekepølsen i veldig små biter
Stek spekepølsen i en varm panne i to minutter før du tilsetter vårløk i tynne skiver, finkuttet fennikel og finkuttet soltørket tomat – stek i ytterligere 3 minutter.

Ølsaus
1 flaske øl, 0,33 - her kan du eksperimentere, lys eller mørk – oppskriften ble utviklet med en Pale ale.
Maizenna
1 løk
Olje
Løken finkuttes og stekes blankt i kasserolle.
Tilsett ølen og kok inn til du har ca. 2/3 igjen av mengden.
Jevnes med maizenna til en tykk saus.


Potetstappe
700 g potet, gjerne mandel eller en annen melen potet

Ca. 2 dl melk
2 fedd hvitløk
30 g smør
1 egg salt og pepper

Potetene skrelles og kokes myke. Varm opp melk, smør og hvitløk. Ta ut hvitløken av melken og mos den sammen med potetene for hånd. Spe med melkeblandingen til en litt løs konsistens. Tilsett hele og lett vispede egg. Smak til med salt og pepper

Montering: Legg først stykker av klippfisk i en ildfast form, så blandingen med spekepølse og grønnsaker. Hell all sausen over det hele og topp med potetmos. Stekes i ovn på 180 grader i ca. 25 eller til den har fått en fin farge på toppen

 

Serveres med en liten salat med god olivenolje og eventuelt godt brød.