Oppskrit til 4 pers


Røkelaksrull – 1 rull a` ca. 4 porsjoner (lages gjerne dagen før)
400 g tynne skiver røkelaks
75 g snøfrisk
6 ss persille, finkuttet

- Legg den skivede laksen på plastfilm, pass på at endene holder seg sammen. Så smører du snøfrisken utover dette igjen og strø over persillen.
- Så ruller du dette sammen så det blir en tynn rull, pass på at den blir fast men uten at snøfrisken tyter ut! - Kutt rullen i skiver på ca. 3 cm
Rullen legges på tallerken og suppen helles rundt!

Suppe
600 g sellerirot
100 g potet
sitron
salt og pepper
3 dl melk
3 dl fløte
6 dl vann
Skrell og kutt opp sellerirot og potet i grove biter, ha de over i en kasserolle og hell over melk, fløte og vann. Kok opp, skru ned varmen og la grønnsakene småkoke under lokk til de er bløte. Kjør alt med stavmikser eller i en blender til en fin og glatt suppe.
Smak til med salt, pepper og evnt sitron. Er suppen for tykk, så tilsett litt vann!

Stekte sellerirotterninger

150 g sellerirot
1 ss smør
1 ss olje
Skrell og kutt selleriroten i små terninger.
Stek de på middels høy varme i smør og olje til de blir litt myke utenpå og sprø inni.
                              
Focaccia
1 ss tørrgjær
3 dl lunkent vann
2 ss olivenolje
1 ts havsalt
ca. 6 dl mel
Ha vannet over i en bolle og tilsett salt, olje og halvparten av melet og rør rundt til en grøt. Tilsett resten av melet. Deigen skal være løs.
Ha 2 ss olivenolje over på et stekebrett med bakepapir og hell deigen over på brettet. Ha noen striper med olje over deigen og trykk den utover med fingrene. La stå i 10 minutter og ha enda noen striper med olivenolje over og press igjen med fingrene. Gjenta samme prosessen etter 10 minutter.
La stå i enda 10 minutter før den stekes å 225 grader i ca 15 minutter. Skjæres opp i lange skiver og legges på tallerken!

Tips!
Lag deigen dagen før, da bruker du kaldt vann og 1/3 av gjæret.