Skalldyrsuppe

Hele reker/rekeskall/krabbe/hommer skall

1 gulrot kuttet i biter

1 løk grov kuttes

½ fennikel kuttes i biter

30 g sellerirot kuttes i biter

½ kinesisk hvitløk grov kuttes

1 ss tomatpuré

3 laurbærblad

5 hel pepperkorn

2 dl hvitvin

5 dl fløte

5 dl helmelk

2 dl vann

Maizena rørt ut i vann

Smak til med Salt, pepper, sukker, sitron, cayennepepper, smør

  • fres rekeskallene i en stor vid kjele på høy varme. Knus gjerne skallene/rekene samtidig som de freses.
  •  Tilsett grønnsaker, krydder og tomatpuré og fres dette sammen med rekene. Hell over hvitvin og reduser det til ca halvparten.
  • Hell over fløte, melk og vann. La dette koke/trekke i 20-30.min
  • Sil suppen og kast skallene. Suppen kan jevnes med i maizene om du ønsker en tykkere suppe.
  • Smak til med salt, pepper, sitron, smør, cayennepepper

Uer

Rapsolje og smør til steking

Salt, pepper og sitron til smak

  • Del opp fisken i 60 g stykker.
  • Strø salt og pepper over fisken
  • Stek fiskebitene med skinnsiden ned på høy varme. Bruk rapsolje.
  • Når skinnet begynner å få en gylden farge snur du fiskebitene og legger i noen terninger med smør. Ta pannen av varmen og la fiskebitene få trekke ferdig i smøret.


Grissini

 2 dl mel

1 dl vann

1ss gjær

½ ts salt

Havsalt

Sesamfrø

Olivenolje

-          Bland sammen mel, vann, gjær og salt i mixeren i ca 5. min til du får en fin deig. Eller du kan eldte for hånd. Settes til heving i ca 15. min

-          Når den er ferdig hevet, triller du ut lange tynne stenger og legger de på et steke brett med bakepapir.

-          Pensle de med en god olivenolje og strø over havsalt og kanskje sesamfrø?

-          Stekes på 200 grader i 5-6 min.


Grønnsaker

1 tomat

1 vårløk i fine ringer

3 ss pinjekjerner

Bladpersille

Olivenolje

Salt og pepper

-          Lag et lite snitt i bunnen av tomaten og legg den i kokende vann. Når skallet begynner å løsne tar du de ut og legger de i isvann.

-          Riv av skallet, del tomaten i fire og ta ut kjernen. Kutt tomatkjøttet i fine terninger

-          Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne til de får en gylden farge. Strø over litt salt

-          Bland sammen tomat, vårløk i ringer, pinjekjerner, og finkuttet bladpersille

-          Smak til med salt og pepper.

-          Brukes som garnityr i suppen.