Oppskrift til 4 pers


Skalldyrsuppe

Hele reker/rekeskall/krabbe/hummer skall
3 gulrot kuttet i biter
2 løk grovkuttes
1 fennikel kuttes i biter
1 kinesisk hvitløk eller 3 fedd vanlig hvitløk grov kuttes
3 ss tomatpuré 1 laurbærblad
10 hele pepperkorn
4 dl hvitvin
5 dl fløte
5 dl helmelk
5 d l vann Maizena rørt ut i vann
Salt og pepper, havsalt Smør,  solsikkeolje  Olivenolje 

 - Fres rekeskallene i en stor vid kjele på høy varme. Knus gjerne skallene/rekene samtidig som de freses.
- Tilsett grønnsaker, krydder og tomatpuré og fres dette sammen med rekene. Hell over hvitvin og reduser det til ca. halvparten.
- Hell over fløte, melk og vann. La dette koke/trekke i ca. 30.min
- Sil suppen og kast skallene. Suppen kan reduseres for kraftigere smak og jevnes med maizena om du ønsker en tykkere suppe.
- Smak til med salt, pepper, sitron, cayennepepper
- Kjøres med stavmikser med et par ss smør før servering for en jevnere suppe.

 

Grønnsaker

5 tomater
4 vårløk i fine ringer
4 ss pinjekjerner
Bladpersille
Olivenolje
Salt og pepper

- Lag et lite snitt i bunnen av tomaten og legg de i kokende vann. Når skallet begynner å løsne tar du de ut og legger de i isvann. Max 1-2.min
- Riv av skallet, del tomaten i fire og ta ut kjernen. Kutt tomatkjøttet i fine terninger
- Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne til de får en gylden farge. Strø over litt salt
- Bland sammen tomat, vårløk i ringer, pinjekjerner, og finkuttet bladpersille
- Smak til med salt og pepper.
Brukes som garnityr i suppen.

 

Breiflabbhale eller kjake

Solsikkeolje og smør til steking

Salt og pepper Breiflabb, ca. 100g pr pers

- Skjær bort hinnen og rens for blodrester
- Ha på salt og pepper og stek fisken kjapt på en side i smør og olje, ha den over i en ildfast form og stek ferdig på ca. 160 grader i stekeovnen til du ser det begynner å piple litt væske          
- Ha over varm suppe og tomatgarnityret og server med grissini                                              


Grissini
0,5 kg mel
2,5 dl vann ½ pakke gjær         
- ½ ts salt
Havsalt
Sesamfrø
Olivenolje

- Bland sammen mel, vann, gjær og salt i mixeren i ca. 5. min til du får en fin deig. Settes til heving i ca. 15. min
- Når den er ferdig hevet, triller du ut lange tynne stenger og legger de på et steke brett med bakepapir.
- Pensle de med en god olivenolje og strø over havsalt m/tang og kanskje sesamfrø? Heves så videre i noen minutter 
- Stekes på 225 grader i 10 minutter, eller til de er gylne