Kvalbiff

500 g hvalkjøtt

3 dl soyasaus

1 stk kinesist hvitløk

1 ss raspet ingefær

½  hakket chilli

100 g smør

-          lag en marinade av finkuttet hvirløk, chilli, ingefær, limesaft og soyasaus

-          del hvalkjøttet i to på langs og la det ligge i marinaden i ca 1 time.

-          brun kjøttet i en varm panne på begge sider, og stekes ferdig i ovn på 120 grader til det får en kjernetemp på 55 grder.

-          Stekesjyen fra pannen tilsettes 100 g smør som brunes til nøttebrunt. Smak til med soyasaus og limesaft.

-         

Bygotto

3 dl byggryn

1 sjalottløk

2 dl hvitvin

5 dl kyllingkraft

50 g reven parmesan eller derinngarden spesial

1 finkuttet vårløk

½  gulrot i små terninger

50 g smør

En neve hakket bladpersille

Smak til med salt, pepper, limesaft

-          Sjalottløk freses blank i en kaserolle. Tilsett hvitvin og ferdig bløtet byggryn. Kok under omrøring til hvitvinen er nesten helt borte. Spe med kyllingkraft litt etter litt og kokes til grynene er møre.

-          Rør inn 100 g smør, parmesan, vårløk, gulrot og bladpersille. Smak til med salt, pepper og limesaft.

Syltet rødløk

1 rødløk

1 dl ublandet saft

1 dl rødvinseddik

1 dl sukker

  • Skrell rødløk og kuttes i strimler.
  • Hell over saft, rødvinseddik og sukker.
  • La dette trekke i 20. min til løken er karamellisert og søt
  • Kutt sukkerertene i tynne strimler
  • Høvle reddikene på mandolin i tynne skiver
  • Legg alt i isvann for å få det sprøtt
  • Rett før servering taes de opp av isvannet og smakes til med salt, pepper og olivenolje

Sukkererter og reddiker

Sukkererter

5 reddiker

Isvann

Salt, pepper

Olivenolje