Oppskrift til 4 pers

Hyse
Ca. 60 pr pers til forrett og 150-200 g til hovedrett
Solsikkeolje
Smør
Salt og pepper
- Temperer fisken før du salter og peprer den
- Ha olje og smør i en middels varm stekepanne
- La smøret bruse før du steker fisken på en side, den siden som skinnet har vært. La den få en fin stekeskorpe før du snur den over på en ildfast form, stekes ferdig i ovnen på 100 grader til du ser den begynner å flake seg.
NB! Ta vare på stekesjyen og ikke vask stekepannen – den skal brukes til sausen!


«Smørsaus»
50 g smør
3 ss soyasaus
Saften av en ½ sitron
½ chili uten frø
1 fedd hvitløk evnt tang og tare?
kruspersille

- Ha smøret over i den samme stekepannen som du brukte til steking av fisken, varm det litt, og tilsett hvitløk, chili, soyasaus og saften av en halv sitron
- Smak til med evnt mer soyasaus og sitron og avslutt med hakket persille
Ha smørsausen over fisken ved servering! Til hovedrett kan du også servere med potet..

 

Brent løk
Sjalottløk, delikatesseløk eller rødløk. Ca 2 stk løk på 4 pers og evnt 2 stk løk pr pers til hovedrett
Salt
Sukker
- Kok opp en liten kasserolle med vann, litt salt og sukker. Vannet skal smake litt salt og søtt – prøv deg litt frem!
- Skrell løken og la den ligge i kokende vann ca. 30 sek.
- Avkjøl løken i kaldt vann
- Del den på langs og stek i varm og tørr stekepanne til hele snittflaten ser brent ut.
- Nå kan du skyve av flak for flak
Legg et par flak rundt som pynt på tallerken!

Hurtigsylta gulrot
1 gulrot på 4 pers til forrett og 1 gulrot pr pers til hovedrett, avhengig av størrelse
Eddik 7%
½ kopp salt sukker
1 kopp vann
mandolin (redskap)
- Skrell gulroten og lag tynne tynne og lange strimler, bruk gjerne mandolin.
- Kok opp eddik, sukker og vann i en kasserolle, hell dette over gulroten og dekk til med plast og la stå på benken til servering.